Over Winkeldochters

Ontstaan

Het e-platform ‘Winkeldochters’ is ontstaan onder initiatief van BOA, de Brugse en Oostendse Apothekersvereniging. In 2006 lanceerde BOA deze module voor haar leden, met als doel de service voor de patiënt en de apotheker te verbeteren. Deze module biedt een oplossing voor winkeldochters in de apotheek (producten waarvan men weet dat ze nog heel moeilijk verkocht kunnen worden binnen de vervaltermijn), maar ook voor ontbrekende producten. Via deze websites konden zowel winkeldochters, maar ook zoekertjes gelanceerd worden naar een breed apothekerspubliek, per e-mail. Met meer dan 200 ingeschreven BOA-apotheken kende het systeem van bij de start een groot succes. Het systeem wordt dagelijks gebruikt, en zoekertjes worden soms al binnen de 10 minuten beantwoord.

Gezamelijk initiatief

Al snel groeide de interesse van verschillende apothekers, gehuisvest buiten de BOA-grenzen. Verschillende andere beroepsverenigingen beslisten om ook hun leden toegang te verschaffen tot het platform. Zo werden de winkeldochters een gezamenlijk initiatief, en staat het nu open voor de leden van: De Westvlaamse Apothekersvereniging, KOVAG, BAF, KLAV en KAVA. Alvorens u als apotheker op het systeem kunt, moet u zich registeren. Na een controle van uw registratie door uw beroepsvereniging, wordt uw profiel geactiveerd.

Winkeldochters 2.0

Na enkele jaren intensief gebruik, werd het dringend tijd om het winkeldochterplatform een stevige update te geven en nieuwe functies te voorzien. Met de steun van Farma vzw werd Winkeldochters 2.0 gerealiseerd! Kleinere ongemakken werden verholpen en de technologie achter het platform is weer up-to-date. Dé grote blikvanger van Winkeldochters 2.0 is natuurlijk de integratie in de apotheeksoftware! Zo zal je vanuit je bestelmodule een winkeldochter kunnen ‘bestellen ‘ bij een collega. Gedaan met telkens naar de site te moeten surfen om te zien of het product dat je nodig hebt ergens in de aanbieding staat!

Waarom registeren?

- U krijgt de gelegenheid om specialiteiten aan een gunstige voorwaarde aan te kopen, per stuk, zonder grote hoeveelheden af te moeten nemen. Toch aardig meegenomen!
- U hoeft niet te puzzelen en te rekenen: de aanbieder van de winkeldochter heeft reeds uitgerekend wat hij/zij in de plaats wenst.
- U zal merken dat actief meewerken aan dit project de collegialiteit ten goede komt.
- U kan bij collega’s een aanvraag doen naar producten die tijdelijk niet leverbaar zijn door de fabrikant en/of groothandel. Het is best mogelijk dat ontbrekend product X in uw apotheek veel gevraagd wordt, terwijl er bij een collega veel minder of geen vraag naar is. Via de “ik zoek…”-functie kan u met één simpele muisklik een vraag richten naar een heleboel collega’s tegelijk.
- Het systeem bewijst reeds vele jaren zijn meerwaarde, en blinkt uit in zijn eenvoud en gebruiksvriendelijkheid.
- Klik hier voor meer informatie

Disclaimer

De beroepsverenigingen BAF, De Westvlaamse Apothekersvereniging, KLAV, KOVAG en KAVA stellen de website “www.winkeldochters.be” en het gebruik ervan ter beschikking van de leden, maar kunnen nooit verantwoordelijk worden gesteld voor de werking, de inhoud, of de transacties van producten of specialiteiten en eventuele gevolgen hiervan. BAF, De Westvlaamse Apothekersvereniging, KLAV, KOVAG en KAVA staan niet garant voor de deugdelijkheid van producten of specialiteiten, alsook voor mogelijke juridische, fiscale of terugbetalingsproblemen van transacties. BAF, De Westvlaamse Apothekersvereniging, KLAV, KOVAG en KAVA willen in deze context verwijzen naar de persoonlijke verantwoordelijkheid van elk lid.